Implantologija

Implantologija – zamjena za korijen izgubljenog zuba

Implantati su vještački korijeni zuba koji se bezbolno ugrađuju pod lokalnom anestezijom. Implantati se prave od biokompatibilnog metala – titanijuma, sa specijalnom površinom koja omogućava bolje i brže srastanje sa kostima vilice.

Na ugrađene implantate stavljaju se pojedinačne porculanske krunice, mostovi ili se na njih pričvršćuju proteze. Ugradnja implantata i izrada porculanskih zuba na implantatima predstavlja vrhunac savremene stomatologije, a uspješnost ugradnje implantata je preko 99,7%.

Kada je u pitanju ugradnja implantata, koristimo isključivo najkvalitetnije implantate.

Prednosti ugradnje implantata

 • Manji gubitak koštanog tkiva
  Kod gubitka zuba, kost oko zubnog korijena polako počinje nestajati, što može izmijeniti i oblik vilice. Zubni impIantat ugrađen na tom mjestu sprječava gubitak kosti i stimuliše rast kosti.
 • Poboljšana funkcionalnost
  Kada impIantati srastu sa kosti vilice, oni funkcionišu jednako kao prirodni zubi. S impIantatima možete jesti bilo koju hranu.
 • Očuvanje prirodnih zuba
  Zbog ugradnje impIantata ne morate žrtvovati kvalitet drugih zuba. Prirodni zubi ostaju netaknuti.
 • Estetika
  Profesionalno postavljen zubni implantat s krunom od bezmetalne keramike izgleda kao prirodni zub i osjeća se kao prirodni zub.

Garancija i kontrola

Na ugrađene implantate dajemo doživotnu garanciju, pod uslovom da se pacijent pridržava uslova održavanja pravilne higijene i dolazi na kontrolu svakih 6 mjeseci. Na kontroli temeljno čistimo i vršimo pregled usne šupljine, te po potrebi saniramo nastale probleme.