09 Oct 2022

Mladić zbog Coca-Cole ostao bez zuba

0 Comment

Australijanac Vilijam Kenvel koji pije osam litara Coca-Cole dnevno izgubio je sve zube i sada mora da nosi protezu, a ima samo 25 godina. Njegova zavisnost od ovog gaziranog pića dovela ga je do trovanja krvi. Vilijam, koji radi u jednom hotelu u Australiji, uprkos upozorenjima zubara, nije želeo da prestane da konzumira Coca-Colu. Gazirano piće mu je uništilo koren svih zuba i sada mora da nosi protezu za celu vilicu u 25. godini.

“Pio sam između 6 i 8 litara gaziranog, slatkog pića dnevno, uglavnom kole, svaki dan. Rečeno mi je da normalna osoba ima oko 23 zuba, ali ja sam imao 13 i zubari su morali i njih da mi izvade.”, rekao je Vilijam. “Moji zubi su se mnogo brzo raspadali i to je izazvalo trovanje krvi, ali moje zdravlje se popravilo otkad imam protezu.”

Australijski doktori su iskoristili slučaj Vilijama Kenvela za stručnu studiju, kako bi pokazali omladini u toj zemlji da ne smeju da piju gazirana pića. Doktor Džejson Armfild je sproveo istraživanje mežu 16.800 dece iz Australije i otkrio da 56 odsto dece između 5 i 16 godina konzumira bar jedno slatko piće i to svaki dan.

Izvor: Kurir

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *