29 Mar 2013

Četiri prirodna preparata za bijeljenje zuba

0 Comment

Soda bikarbona

Soda bikarbona čisti i izbjeljuje zube. Pomješajte kašičicu sode, malo soli i nekoliko kapi sirćeta i tom mješavinom operite zube. Isti postupak ponovite 2 do 4 puta mjesečno – imaćete divne njegovane zube.

Limun

U posudu stavite 1/4 šoljice sode bikarbone i cijeđeni sok od pola limuna. Smjesu nanesite na zube i ostavite da djeluje 3 minuta, ali nikako ne duže kako ne biste oštetili zubnu gleđ. Operite zube pastom za zube, a postupak ponovite jednom sedmično.

Jagode

Ako želite da bez imalo muke izbjelite zube iskoristite jagode. Izgnječite ih i protrljajte zube. Zatim zube operite pastom za zube kako šećer i kiseline ne bi oštetile gleđ.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće pomaže u uklanjanju mrlja i izbjeljivanju zuba i ubija štetne bakterije u usnoj šupljini. U čašu vode stavite kašičicu sirćeta i isperite usta, a zube operite pastom za zube. Postupak možete ponoviti svakog dana.

Lovor i narandža

Zubi će biti bjelji ako ih operete mješavinom lovorovog lista i sušene kore narandže. U posudu stavite istu količinu mljevenog sušenog lovorovog lista i sušene mljevene kore narandže i dodajte malo vode. Nanesite na zube i ostavite da deluje 3 do 4 minuta. Zube operite pastom za zube.

[top]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *